09 maart 2016

Cor Geerts erelid van Arcadia

Tijdens de jaarvergadering van Arcadia op 29 februari is Cor Geerts benoemd tot erelid. Geerts moest om gezondheidsredenen stoppen als bestuurslid van Arcadia. Als zodanig heeft hij de vereniging ruim 15 jaar op voortreffelijke wijze gediend. Hij was initiator voor het tot stand komen van clubhuis ” ’t kumt goed”, de trots van de vereniging. Voldoende reden voor het zittende bestuur om de vergadering voor te stellen Geerts tot erelid te benoemen. Een voorstel dat onder luid applaus werd aangenomen. Voorzitter Jan Mettler overhandigde daarna de bijbehorende oorkonde en een drankje. Ook Cor ’s echtgenote Els kreeg een bloemetje als vrouw achter de man.
De jaarvergadering is het sein voor de Arcardiaan om zich op te maken voor het nieuwe seizoen. Eindelijk kan dan, na de altijd te lange winter, was het wel winter?, kan weer voor de tuin worden gegaan en de voorjaarmoeheid wegwerken met spitten, zaaien en wat dies meer zij. Arcadia komt dan weer tot leven.

Volkstuintjes

Arcardianen behoren tot het type “buitenmens” voor wie binnen zitten een soort straf is. Het doet goed dat dan eindelijk weer de handen weer uit de mouwen gestoken kunnen worden en de opgekropte energie ontladen gestoken kan worden in het tuinieren. Weldra verschijnen de bloesems en kunnen de eerste oogsten van spinazie en sla binnengehaald worden.
Volkstuinders hebben ieder hun eigen tuin maar keuvelen ook heel wat af met hun medetuinders. Ook tijdens de pauzes waarin onder het genot van een beker koffie de tuinproblematiek, en allerlei ander wel dan niet nuttige zaken worden besproken.

Bloemengroep

Het perceel van de bloemengroep van Arcadia ligt klaar om geploegd te worden. Zo half april worden de bloembedden uitgezet en ontstaat het palenlandschap als voorbode van de bloemenpracht die weer gaat verschijnen. Begin mei is er het eerste groen van de chrysanten en dahlia’s plantjes. En dan begin juli de start van een uitbundige bloei die waarschijnlijk tot half oktober duurt.
De activiteiten van de bloemengroep worden in groepsverband uitgevoerd veelal op de woensdagavond, de clubavond van de groep.

Bent u toe aan een (nieuwe) hobby, dan is Arcadia de vereniging voor tuinieren. Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Jan Mettler, tel. 06-12574137, E-Mail: j.h.g.mettler@gmail.com (bloemengroep) of Henri Eijkemans Tel.: 06 20026999 E-mail: hondavfr800i@live.nl (volkstuinen)

Foto's:


0