06 september 2016

Wielervereniging Schijndel

In Hilversum greep Sandra van Veghel afgelopen zondag in de wedstrijd voor de vrouwen met een 2e plaats net naast de overwinning. Van Veghel legde dit seizoen, naast enkele overwinningen, al diverse malen beslag op een 2e plaats.
Op die dag werd ook de klassieker 9e Kernen Omloop Echt-Susteren verreden voor elite en beloften over een afstand van 199 kilometer. Kobus Hereijgers was hier vertegenwoordigd in de kopgroep samen met twee Join-s|De Rijke ploeggenoten die respectievelijk 1e en 3e werden terwijl Hereijgers na gedane arbeid op 15 seconden als 7e eindigde. Robbie van Bakel eindigde vlak achter het eerste peloton als 63e.

Hoogerheide

In Hoogerheide behaalde Sep Schuurman zondag in de wedstrijd voor nieuwelingen een 7e plaats. Vincent Sanders eindigde als 9e en Sjors van Zandbeek werd 16e. Youri van Esch legde beslag op een 21e plaats. De junioren reden door een te laag aantal inschrijvers geen aparte wedstrijd. Zij streden samen met de amateurs en sportklasse renners. Jarno van Esch eindigde als 17e. Van Esch was wel de eerste junioren in de uitslag en mocht als dank ook naar de dopingcontrole.
Ook op zondag werd er een wedstrijd voor elite/beloften verreden in het Belgische Meerhout over 138 kilometer. WV Schijndel stond er met 6 renners aan de start met daaronder twee gastrenners, Robbie Gevers en Frank Lathouwers. Jurgen Varkevisser moest na 85 kilometer met pech aan een trapper de strijd staken. Rowan Bergmans eindigde als 72e. Robbie Gevers werd 86e. Stefan Hubers, Erik en Frank Lathouwers brachten de wedstrijd helaas niet tot een goed einde.

Merkplas

Aleksandr Maas behaalde zondag in een wedstrijd voor nieuwelingen in het Belgische Merkplas een 24e plaats.
In het Belgische Zutendaal werd op zaterdag 3 september een wedstrijd voor junioren verreden over 84 kilometer. Jarno van Esch won hier op 10 seconden van de kopgroep de sprint om de 7e plaats. Teun Teulings eindigde als 27e.
Die dag werd de Ronde van de Weebosch gehouden voor vrouwen. Sandra van Veghel legde beslag op een 7e plaats terwijl Pauliena Rooijakkers als 17e eindigde.
.

Jeugd

Jeugdronde van Geldrop (4 september): Cat. 3: 1. Niels Hanegraaf; 10. Lucas Arts. Cat. 4: 1. Chris Kisters; 5. Ed Uptegrove; 7. Delano Hoskens; 10. Siemen Hooiveld. Cat. 5: 1. Elise Uijen; 4. Lazlo van Melis; 12. Björn Vos. Cat. 6: 1. Max Mosmuller; 8. Tijn Louwerensen; 21. Tijn Kisters. Cat. 7: 2. Stijn Hanegraaf; 3. Jody Jochems.
Jeugdronde van Numansdorp (3 september): Cat. 3: 5. Niels Hanegraaf. Cat. 7: 1. Stijn Hanegraaf.

Foto's:


0