13 december 2016

Filmclub Schijndel presenteert gevarieerd programma

Vanaf begin volgend jaar zal Filmclub Schijndel een sterk gevarieerd filmprogramma presenteren in zowel het City theater als Het Gasthuis. Veel aandacht zal er zijn voor de Spaanse film met het liefdevolle El Olivio, het spannende en confronterende La Isla Minima en de meest recente (vrouwen)film van Pedro Almodóvar Julieta.
Ook de wereldcinema ontbreekt niet. Zo wordt een filosofisch getinte Chileense documentaire vertoond over de inheemse bewoners van Patagonië en het pijnlijke Chileense verleden. Op de jaarlijkse spirituele avond is de film Down to Earth te zien, over een Nederlands gezin met drie kinderen dat vier jaar rondtrekt om de ‘bewakers van onze aarde’ te ontmoeten. Deze film zal met een voorprogramma en een nagesprek worden vertoond in Het Gasthuis.
Verder zal de boekverfilming ‘Nooit meer slapen’ van Willem Frederik Hermans te zien zijn en een themafilm over bipolaire stoornis. Meer informatie over deze en andere films is te vinden op www.schijndelfilm.nl

In totaal zal de Filmclub volgend jaar weer 40 films vertonen. Door lid te worden ga je goedkoop en in je eigen dorp naar een film en zie je de mooiste film op groot doek. Tevens ondersteun je het werk van de Filmclub die al 23 jaar filmhuisfilms vertoont in Schijndel.

Foto's:


0