11 april 2017

Concert Van Baerle Trio

HEESWIJK – Het Van Baerle Trio sluit op dinsdag 25 april het seizoen op een gedenkwaardige manier afsluiten met een concert in de Wapenzaal van Kasteel Heeswijk.

Het concert

Het Van Baerle Trio is één van de meest succesvolle pianotrio’s van dit moment en ze nemen een prachtig programma mee naar de Wapenzaal. Daarop staat misschien wel het grootste monument uit dit genre: het pianotrio van Tsjaikovski. Ook spelen ze het Derde Pianotrio van Beethoven (met een prachtig tweede deel!) en de verrassende Kammersonate van Hans Werner Henze.

De musici

In de Van Baerlestraat in Amsterdam, waar voorheen het conservatorium gehuisvest was, kwamen in 2004 drie studenten op het idee een pianotrio op te richten. Pianist Hannes Minnaar, cellist Gideon den Herder en violiste Maria Milstein noemden zich het Van Baerle Trio en vanaf dat moment ging het heel hard: de Kersjesprijs, het ARD Concours te München en een Edison voor hun debuut-cd zijn maar een kleine greep uit de reeks successen die ze hebben geboekt. NRC Handelsblad omschreef het trio kort maar treffend: ‘een extreem getalenteerd trio’.

Locatie: Wapenzaal Kasteel Heeswijk Tijdstip: 20.00 uur (de zaal gaat om 19.30 uur open) Entree: € 25 pp. incl. consumptiebon en programmaboekje.Aanmelden: via kasteelconcertenheeswijk@gmail.com (of vanaf 18:00 uur via 06 25 42 55 71).

Foto's:


V