07 augustus 2018

Uurtje Klassiek

HEESWIJK-DINTHER – Marie-Astrid Vermaas (piano) verzorgt op zondag 12 augustus een concert in Laverhof. Het concert valt binnen de serie ‘Uurtje Klassiek’ en vindt plaats in de inpandige kapel. Aanvang is 15.00 uur, iedereen is van harte welkom en de toegang is een vrijwillige bijdrage.

Marie-Astrid is een bekend musicus in de omgeving: ze geeft pianoles in Heeswijk-Dinther, dirigeert het Sons Kamerkoor en speelt iedere zondag solo piano in de oecemenische vieringen van de Eindhovense Studenten Kerk. Daarnaast is ze een verdienstelijk zangeres, is ze actief in de programmering van de concerten van Kasteel Heeswijk en geeft ze zelf regelmatig concerten in kleine kring, zoals nu in Laverhof.

Lied centraal

Zondag speelt Marie-Astrid piano, maar daarbij zal het lied centraal staan. Op het programma staan de variaties die Mozart gecomponeerd heeft op ‘Altijd is Kortjakje ziek’ en de variaties die Beethoven heeft geschreven over de aria ‘Nel cor più non mi sento’. Deze aria kent u uit de opera Don Giovanni van Mozart. Daarnaast speelt ze ‘Je te veux’ van Satie en enkele ‘liederen zonder woorden’ van Mendelssohn.

Het spel van Marie-Astrid kenmerkt zich door gemak. Waar ze tijdens haar studie nek- en rugklachten had met hoofdpijn, is ze nu een expert in ontspannen spelen door studies bij Henk Gort en Alan Fraser. Bij laatstgenoemde volgt ze nog altijd tweejaarlijks clinics Feldenkrais methode.

Foto's:


0