16 september 2016

In Afrika (8)

Mandy (18) en Danny (16) Hendriks uit Schijndel verblijven in augustus en september in Phalaborwa, Zuid-Afrika. Mandy gaat lesgeven op een Primary School en Danny gaat Engels en wiskunde geven op een High School. Beide scholen liggen in één van de vele Townships in Zuid-Afrika.

Zondagavond, 11 september. Vorige week was het Nationale Bomenweek hier in Zuid-Afrika en daarom hebben we een flink aantal kleine boompjes gekregen om op school te planten. We zijn begonnen bij grade 6 en hebben daar eerst een voorlichting gegeven. Vervolgens hebben we groepjes van drie à vier kinderen uit de klas gehaald, waarmee we hun eigen boom zijn gaan planten. De bedoeling is dat deze kinderen zelf voor hun boom gaan zorgen, door hem regelmatig water te geven.
Waar we alleen geen rekening mee hadden gehouden was de harde Afrikaanse grond, waar alleen een schep niet voldoende was. Daarnaast is 34 graden ook niet de allerbeste temperatuur om buiten te gaan graven. Uiteindelijk hebben we toch elf bomen kunnen planten en komende week gaan we verder met de andere bomen en de lesideeën hier omheen.
Deze week hebben we heerlijk afgesloten met het rijden van de Panorama Route. Dit is één lange route, met twaalf uitzichtpunten waar je kunt stoppen. Wij zijn helaas maar tot drie gekomen, omdat we overal te lang bleven hangen, omdat het uitzicht zo mooi was. De “Three Rondavels”, “Bourke’s Luck Potholes” en “God’s Window” waren echt de moeite waard voor deze lange trip. Ondertussen was het al laat en donker, dus hebben we overnacht in een backpackers hostel. Vanmorgen zijn we al vroeg vertrokken, omdat we via het Krugerpark terug zouden rijden. En met succes! We hebben op één dag alle dieren van de Big Five gezien; olifant, buffel, leeuw, luipaard en de neushoorn! Wauw! Sommige van deze dieren zijn erg moeilijk te vinden, dus het was best speciaal dat we ze allemaal op één dag hebben gezien. Zo cool. Na twee lange en vermoeiende dagen, zit ons weekend er weer op, maar wat hebben we het leuk gehad. Nu op tijd naar bed, want morgen weer een drukke schooldag. Tot volgende week.

Foto's:


0