06 maart 2017

Be Quick: Winst nodig voor finale

NULAND – Be Quick 1 heeft zich weten te plaatsen voor de kruisfinales. Hierin is het korfbalteam begonnen met het strijden voor een plek in de finale om het Nederlands kampioenschap. In deze kruisfinales gaat het om ‘the best of three’. Be Quick is op de vierde plek geëindigd in de competitie, wat ervoor zorgt dat De Korfrakkers de tegenstander is in de kruisfinales. De eerste wedstrijd tegen De Korfrakkers ging met 23-18 verloren.
De eerste kruisfinale stond gepland op zondag 5 maart. Zowel de dames van Be Quick als de coach en het publiek wisten dat het een spannende wedstrijd beloofde te worden. Eerder in dit seizoen hebben beide ploegen namelijk punten weten te pakken tegen elkaar. Het altijd trouwe publiek uit Nuland was in groten getale naar Erp afgereisd om ‘hun’ Be Quick naar de overwinning te juichen.

Eerste helft

De wedstrijd begon meteen scherp. De Korfrakkers kwamen op een 1-0 voorsprong, maar Be Quick weet hier snel op te antwoorden door een vrije worp te benutten. Dit om en om scoreverloop is tekenend voor de rest van de eerste helft. De Korfrakkers pakten verschillende keren een voorsprong van 2 a 3 doelpunten, maar Be Quick liet zich niet zomaar uit het veld slaan en knokte zich iedere keer knap terug. Het was een felle eerste helft van beide kanten, mooie aanvallen, goed verdedigingswerk en pittige duels. Een mooie, spannende wedstrijd, voor het publiek genoeg om naar te kijken. Na 25 minuten spelen stond er een stand van 11-12 in het voordeel voor Be Quick op het scorebord.

Tweede helft

In de rust wordt vertrouwen gegeven aan de dames van Be Quick, ze staan goed te spelen en hard te knokken en moeten dit vast weten te houden in de tweede helft. Ook in de eerste 10 minuten na rust vielen de scores om en om. Tot 15-15 bleef dit beeld zo, vanaf dat moment kwamen De Korfrakkers wat los. De Korfrakkers gaven meer druk op het aanvallende spel van Be Quick wat voor foute passes en haastigheid zorgde bij de club uit Nuland. Hierdoor werden de aanvallen minder goed uitgespeeld dan in de eerste helft. Dit zorgde ervoor dat De Korfrakkers op vier doelpunten voorsprong kwamen, 20-16. Be Quick bleef strijden en weet nog tot 20-18 te komen, maar ook De Korfrakkers bleven scoren wat heeft gezorgd voor een einduitslag van 23-18.

Tweede kruisfinale

Aanstaande zondag 12 maart staat de tweede kruisfinale op de planning. Deze wordt gespeeld om 15:30 in de Geer in Geffen. LET OP; De aanvangstijd is gewijzigd.
Be Quick zal moeten winnen om een derde wedstrijd te mogen spelen voor de strijd om de finale. Jullie aanmoediging en gejuich is dus hard nodig.
De eventuele derde en beslissende wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 14 maart in Erp.