21 juli 2016

Pleinpop presenteert Bells of Youth en Rockabilly Three

De achtste editie van Pleinpop zal op 27 augustus plaatsvinden in het Kloosterpark. De editie van vorig jaar had voor het eerst een café met de naam Den Gulzigen Bok op het terrein en Pleinpop wil dit jaar weer groots uitpakken. Het Schijndels weekblad zal net als vorig jaar de komende weken de bands uitlichten die op het podium staan. Sanne van den Broek heeft dit jaar weer een diverse mix gemaakt van bands en zal haar mening geven over haar keuzes. In de tweede editie worden de bands Bells of Youth en Rockabilly Three gepresenteerd. Bells of Youth zal zorgen voor de ‘girlpower’ op Pleinpop, terwijl de Rockabilly Three zal zorgen dat het publiek teruggaat naar de jaren van de rock ‘n roll.

Door Jay Jay Janssen

Bells of Youth

De Amsterdamse band bestaat uit vijf dames die sinds 2011 bij elkaar zijn gekomen. De band speelt punk op z’n Blondies en rock ’n roll op z’n Fleetwoord Macs, zoals de dames het zelf zeggen. Ze kwamen in 2014 met hun eerste album BOY en vierden dat in een uitverkochte Paradiso (Amsterdam). Ze speelden daarna in het binnen- en buitenland op onder andere Zwarte Cross (Lichtenvoorde), Paaspop (Schijndel) en Sziget (Hongarije).
In 2016 kwamen ze met hun nieuwe album ‘Dreamers’, waarvoor ze hulp kregen van producer Tony Platt, die heeft samengewerkt met AC/DC, Bob Marley en Iron Maiden. Dit jaar trokken ze het land door met The Elementary Pinguins, een band die twee jaar geleden op Pleinpop stond.
Sanne is blij dat er dit jaar weer muzikale dames op het podium staan: ‘De dames van Bells of Youth stralen de energie van het podium af, ze spelen fijne vrolijke folk- en rockliedjes. Bovendien ben ik erg enthousiast dat er weer een toffe vrouwenband komt spelen dit jaar!’

Rockabilly Three

Het trio uit Eindhoven speelt pas sinds vorig jaar samen, maar alle leden hebben veel ervaring uit de muziekwereld uit het rock ’n roll genre. Twee van de drie leden komen uit de band The Crazy Tones, dat succesvol was in het rockabilly genre eind jaren 90. Ook komt een van de heren uit Schijndel en speelt een thuiswedstrijd. Rockabilly Three speelt niet alleen covers, maar komen ook met hun eigen nummers.
De band speelt een mix van de oude stijlen, van rockabilly en rock ’n roll. Na twee repetities gaf ze al een verrassingsoptreden op het Wilhelmina Eindhoven Rock ’n Roll festival. De muzikanten willen een compilatie maken van hun muziek, maar leggen nu hun focus op hun optredens.
Sanne heeft met deze drie heren een sfeervolle opener voor het festival: ‘Ik ben er benieuwd naar deze band, ik heb ze niet eerder live gezien. Lekkere bas, snelle gitaarloopjes en een stevige drum! Daar zal het festival lekker mee van start gaan!’

Wist u dat Pleinpop niet zonder de vrijwilligers kan? Ieder jaar kan de organisatie rekenen op tientallen vrijwilligers die ervoor zorgen dat het festival goed verloopt. Voor onder andere de opbouw, backstage, horeca, voor de afbouw en dit jaar voor het eerst ook voor de Biertuin. De vrijwilligers krijgen een uniek Pleinpopshirt en ieder jaar worden alle vrijwilligers beloond met een gezellige barbecue met iedereen die heeft meegeholpen. Iedereen kan zich aanmelden via de website of via de Facebookpagina van Pleinpop Schijndel.

Foto's:


0