Cor van Lent, Jan rijkerstrofee

Geffense Cor van Lent wint Jan Rijkers biljarttoernooi

HEESCH – De crème de la crème van de regionale biljartclubs streed op 7 en 8 januari om de Jan Rijkers wisseltrofee. Dit jaarlijks terugkerende evenement is een eerbetoon aan Jan Rijkers uit Dinther die tot bijna honderdjarige leeftijd vol overgave de biljartkeu hanteerde in de regiocompetitie. In de spannende finale viel het doek voor Jan van Herpen en veroverde Cor van Lent na tweeëntwintig beurten de titel.

Elk dorp dat is aangesloten bij de biljartfederatie mag een van zijn beste spelers leveren aan het Jan Rijkers toernooi. Dit jaar viel de eer te beurt aan Jan van Kessel uit Vorstenbosch (65 caramboles), Jan van Herpen uit Heesch (65 caramboles), Antoon van Schijndel uit Dinther (75 caramboles) ,Theo van Lent uit Uden (75 caramboles), Nico van de Ven uit Nistelrode (80 caramboles) ,en Cor van Lent uit Geffen (120 caramboles).
In gemeenschapshuis De Pas in Heesch draaide het leven die twee dagen enkel om het groene laken. Jan van Herpen toog de eerste dag al met drie overwinningen (dertig punten) huiswaarts. Maar met twee spelers in zijn kielzog die beiden goed waren voor 28 punten, is een eindzege allerminst zeker. Maar. De tweede dag ging de ene nummer twee met acht punten de boot in en de ander nummer twee ging kansloos ten onder en kreeg een zes aan zijn broek. De koploper van de eerste dag, Jan van Herpen, versloeg zijn tegenstander royaal. Aangezien de nummer vier van de eerste dag – Cor van Lent– zijn tegenstander ruimschoots versloeg, kwam deze alsnog verrassend in de finalepartij terecht.

Lustig op los scoren

Dus ging Jan van Herpen het gevecht aan met Cor van Lent om de felbegeerde trofee. Jan behoefde slechts 46 caramboles te maken om de zege veilig te stellen. Cor moest zorgen dat hij niet al te veel beurten nodig had om nummer één te worden. Dus al met al een zeer spannende finale. Maar de spanning van een finale kan de beoogde winnaar de das om doen. Jan van Herpen kwam moeilijk op gang; Cor van Lent scoorde er daarentegen lustig op los. Na 22 beurten viel het doek voor Jan, Cor maakte een einde aan de partij. Traditiegetrouw overhandigde de dochter van Jan Rijkers de trofee aan Cor van Lent.
Volgend jaar vindt het Jan Rijkers toernooi plaats in C.C. Servaes te Dinther in verband met het 40- jarig jubileum van biljartvereniging D.I.O. uit Dinther
Hierbij de volledige uitslag: Nr. 1 en kampioen Cor van Lent uit Geffen 46 puntenn nr. 2 de heer Jan van Kessel uit Vorstenbosch met 46 punten, nr. 3 de heer Jan van Herpen uit Heesch met 45 punten, nr. 4 de heer Nico van de Ven uit Nistelrode met 45 punten, nr. 5 Antoon van Schijndel met 42 punten, en nr. 6 de heer Theo van Lent uit Uden met 31 punten.

Foto's:


c