02 maart 2016

Compleet activiteitenprogramma bij St. Jozefoord

NULAND – De agenda van de maand maart bij verzorgings- en verpleeghuis Sint Jozefoord in Nuland staat boordevol activiteiten. Op 11 maart is er een optreden van het gemengd koor Forza Vocale en in het kader van het thema MOOIE middag wordt er op 18 maart een toelichting gegeven op het beluisteren en beleven van de uitvoering van de Matthäus Passion. Een dag daarna, op 19 maart, is eenieder van harte welkom in het kader van de open dag van Zorg en Welzijn.

Stichting Sint Jozefoord, in de bosrijke omgeving van Nuland, is in 1950 opgericht voor oudere en/of zieke kloosterzusters. Het credo was ‘Alles vanuit liefde, liefde voor de medemens’. Nog steeds geldt dat, maar nu in een modern jasje Alles vanuit verbondenheid. Verbondenheid met de omgeving. Zorg dragen voor ouderen. Het huis kreeg in september 2015 het Gouden Keurmerk voor kwalitatief hoogstaande zorg. En werd uitgeroepen tot Beste Werkgever van Nederland van organisaties met minder dan duizend medewerkers.

Activiteiten

Maandelijks vinden er bij Sint Jozefoord uiteenlopende activiteiten plaats. De sfeervolle thema-avond Jozefoord bij Kaarslicht staat nog bij menigeen op het netvlies. Maar ook de zogenaamde MOOIE middagen (Muziek, Ontspanning, Ontwikkeling, Inspiratie en Educatie) zijn inmiddels bijeenkomsten die veel mensen trekken.

Het Berlicumse Gemengd koor Forza Vocale is op 6 september 1993 opgericht. Mede door de bezetting in de loop der jaren van diverse dirigenten, is er een zeer gevarieerd repertoire ontstaan, dat uit meer dan vijftig voornamelijk vierstemmige zangstukken bestaat. De dertig koorleden brengen liederen uit opera’s, musicals en popsongs met daarnaast, vaak oudere en klassieke, Engelstalige liederen.
De zangers zijn vaste gewaardeerde gasten bij Sint Jozefoord en ze hebben concerten gegeven met onder andere het Nulands gemengd koor en het politiemannenkoor uit Den Bosch. Vrijdag 11 maart, aanvang 14.30 uur in het Restaurant Sint Jozefoord, de Ontmoeting. Entree, gratis. Wij verzoeken u vriendelijk om u vooraf aan te melden via welzijnenrecreatie@jozefoord.nl of telefonisch bij de receptie: 073 534 23 42.

Mooie Middag

De MOOIE Middag. Uniek in beleving, uniek in bijna alles. Het woord MOOIE is opgebouwd uit: Muziek, Ontspanning, Ontwikkeling, Inspiratie en Educatie. Het doel van de MOOIE Middagen is het bevorderen van de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Er zijn lezingen op het gebied van religie, architectuur en kunst, concerten en natuurwandelingen.
De MOOIE Middag van 18 maart staat in het teken van uitleg van De Mattheüs Passion. De Passion is een pijler in de westerse muziekkunst. Maar het is ook een enigszins weerbarstig stuk. De deskundige toelichting van Arie Vuyk maakt het beluisteren van het werk een stuk eenvoudiger. De bezoekers luisteren naar de bekendste koren en aria’s uit het stuk en maken kennis met de opbouw en structuur van deze monumentale compositie. Zonder vakjargon maakt Arie Vuyk de muziek van Bach inzichtelijk.
De MOOIE Middagen vinden elke maand plaats, meestal op vrijdagmiddag. Vanwege de grote belangstelling voor de MOOIE Middagen verzoeken is het aan te raden u vooraf aan te melden via welzijnenrecreatie@jozefoord.nl of telefonisch bij de receptie: 073 534 23 42. Vrijdag 18 maart, aanvang 15.00 tot 16.00 uur

Open dag Zorg en Welzijn

Tot slot in de maand maart is er op zaterdag 19 maart in het kader van ‘Zorg en Welzijn’ de Open Dag. Het uiteindelijk doel van deze dag moge duidelijk zijn. “Wij willen onze gasten, middels een warm welkom, kennis laten maken met ons huis”, zegt Winnie Mathu, Medewerker Communicatie van Sint Jozefoord. Er worden door de zorgmanagers rondleidingen verzorgd door het gehele huis, waarbij ook een bewoner haar kamer openstelt. Daarnaast is een deskundige gids aanwezig voor een wandeling door de prachtige tuin. “En natuurlijk staat er voor iedere bezoeker een kopje koffie met wat lekkers klaar. Dat hoort toch zo, zeker in Brabant”, lacht Winnie. Zaterdag 19 maart van 11.00 uur tot 15.30 uur Open Dag.

Foto's:


0