21 maart 2016

De Korfrakkers verslaan Be Quick

EINDHOVEN- De Korfrakkers werd zaterdag in een vol Indoor-Sportcentrum Eindhoven de winnaar van de Dameskorfbal Zaalfinale en houdt daarmee haar nationale titel in handen. Ze versloeg tegenstander Be Quick met 17-11. Janine Delisse werd met zes doelpunten topscorer van het team.

Na een boeiende wedstrijd tussen Be Quick en De Korfrakkers heeft het laatstgenoemde team het Nederlands Kampioenschap gewonnen in de Topklasse van het Dameskorfbal. De Korfrakkers pakte al vroeg de leiding in de wedstrijd. Het team had al snel een voorsprong van drie doelpunten te pakken. De dames van Be Quick probeerden aan te haken, maar De Korfrakkers breidde de voorsprong uit naar 7-2. Janine Delisse had hier een belangrijk aandeel in met drie doelpunten. Onder aanvoering van aanvoerster Joyce van der Leest werd de achterstand verkleind naar 9-6. Waarmee beide ploegen de rust in gingen.
De tweede helft gaf geen ander spelbeeld. Be Quick beet nog van zich af en probeerde de voorsprong te verkleinen. Net op het moment dat de voorsprong weer vier was door een mooi afstandschot van Kris Hanegraaf, maakte Heleen van de Nieuwenhof de 13-8 en de 14-8. Daarmee was de laatste hoop van Be Quick op een spectaculaire comeback verkeken. Door doelpunten van onder meer Janine Delisse, Anke Verstraten en Monique van de Ven werd de eindstand bepaald op 17-11.

Doelpunten: Janine Delisse: 6, Heleen van de Nieuwenhof: 4, Monique van de Ven: 3, Anke Verstraten: 2, Maud Kanters: 1