03 maart 2016

NK speurhonden in Geffen

GEFFEN – Het Nederlands Kampioenschap Speurhonden wordt op 12 maart gehouden in Geffen. Gastheer is PHV de Trouwe Helper, die sinds kort is uitgebreid met wat voorheen De Schutskooi uit Oss/Oijen was.

 

Het Nederlands kampioenschap speuren van de koepel KNPV wordt in verband met de zwaarte van het programma verdeeld over drie dagen. Alles zal met lof behaald moeten worden om aan het kampioenschap deel te kunnen nemen.

Er zijn 4 delen. Het eerste deel (speuren categorie A), wordt gehouden in Geffen. Deel 2 (puin zoeken) is in juni in Amersfoort, Eindhoven krijg de categorie sorteren en vlakte revieren. Dei dag wordt ook de uitslag bekend.

De vijf deelnemers starten om 9.00 uur met de categorie Speuren A op de Waterlaat 2 te Geffen met Afdeling 1 en 2. In afdeling 1 zitten de oefeningen: onder verschillende omstandigheden volgen, vooruitsturen, afliggen en het overdragen van de hond. Afdeling 2 bestaat uit de oefeningen hoogtesprong, breedtesprong, kruipoefening door betonnen pijp van 5 meter, trap oplopen van 2 meter hoog gevolgd een plank en aan de andere kant weer met een trap naar beneden, en kleine voorwerpjes zoeken in een veld van 14 bij 14 meter (bv een kogel of sleutel).

Na de middag gaan ze sporen uitwerken die 2 uur vooraf zijn gelegd. Het spoor zal 1000 passen lang zijn en er liggen 3 voorwerpjes op het spoor. De hond zal deze moeten verwijzen of apporteren. Ook is er een eindvoorwerp die de hond moet verwijzen of aanblaffen. Er zitten 8 hoeken in het spoor. Dit zal gaan gebeuren in omgeving Oss

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 12 maart vanaf 9 uur op de Waterlaat 2 te Geffen!

Foto's:


p