06 april 2016

Dierenkliniek Nuland zet therapeutische huiskat in bij een verzorgingstehuis

NULAND – Unieke gebeurtenis in Martinushuis, locatie van BrabantZorg in Nuland, waar kat Beertje gaat wonen op een afgesloten afdeling met tien bewoners. Hiermee is Martinushuis de eerste zogenoemde Pet Friendly zorginstelling in de regio.

Tijdens de verbouwing van Martinushuis een jaar geleden opperde dierenarts Yvet Hurks het idee van een huiskat. Uit eigen ervaring wist Yvet dat ouderen het vreselijk vinden dat ze hun geliefde huisdier niet mogen meenemen naar een zorginstelling en dat zij het contact en geknuffel met een dier missen. Dit wordt overigens ook bewezen in de literatuur: omgang met huisdieren zorgt voor meer ontspanning en zelfs in een daling van de bloeddruk. Ook geven zij steun en bevordert het contact tussen de mensen.
Diverse partners in de dierenzorg in Nuland en omgeving zijn betrokken bij dit project. Het dierenasiel in Den Bosch levert de kat, gedragsspecialiste Marieke van den Burght van Tinley test de kat op zijn gedrag, dierzorgverzekeraar Proteq bied een jaar gratis verzekering en top voeder fabrikant Specific zorgt voor de voeding. Dierenkliniek Nuland staan in voor zijn jaarlijkse vaccinaties, ontworming en ontvlooing. Deze samenwerking is uniek in Nederland.
Beertje is een gecastreerde witte kater van 5.5 jaar oud. Hij heeft pluizig wit haar, een hele stoere uitdrukking en vreselijk lief. Knuffelen doet hij graag de hele dag en hij herstelt snel van stressvolle situaties. Op donderdag 31 maart vertrok Beertje vol goede moed naar het Martinushuis.

Foto's:


0