14 april 2016

Geffense straatbieb viert haar éénjarig jubileum.

Geffen – In april 2015 werden door Mieke Romme, Tonny van Erp vijf zogenaamde StraatBiebs geplaatst in Geffen. Het was een experiment om te kijken of we de Geffense schooljeugd nog meer met kinderboeken konden boeien, zonder verplichtingen van een biebabonnement en  openingstijden.

Inmiddels zijn de dames een jaartje verder en staan er maar liefst negen StraatBiebs in Geffen! Ze hopen dat iedereen er intussen enkele weet te vinden.

Misschien vind je het best gek, om in andermans winkel of voortuin te lopen, in het kastje te duiken en een boek mee te nemen. Maar dat is nou net wél de bedoeling!

Alle ‘gastheren’ van de locaties waar je een straatbieb vindt, zijn enthousiast en stellen hun ruimte graag beschikbaar. Ook al kom je alleen maar even snuffelen tussen de boeken en tijdschriften, niemand zal er raar van opkijken. Ze zijn juist blij met zoveel mogelijk belangstelling, dan is hun bijdrage niet tevergeefs.

Het motto van de StraatBieb is onder andere: Lenen, ruilen, houden en geven. Dat de boeken op de plank regelmatig omvallen omdat er te weinig boeken in staan, betekent dat er vraag is naar het aanbod. We gaan er dus nog een tijd mee door.

Het is fijn dat veel Geffenaren ons initiatief ondersteunen, en we zijn ook blij dat gebruikers er regelmatig eigen boeken neerleggen. Maar toch zijn we telkens snel door onze voorraad heen. Dus…..

Mocht u thuis nog actuele boeken hebben die al een tijdje staan te verstoffen in de kast, leg ze in de StraatBiebs of lever ze af op Dorpstraat 52 A in Geffen. Vooral onze voorraad kinderboeken kan aanvulling gebruiken!

Gegroet, Mieke Romme, Tonny van Erp.