13 april 2016

Heitje voor een karweitje, een traditie in Geffen

GEFFEN – Ook dit jaar zullen de leden van Scouting Geffen langs de deur gaan op zoek naar kleine karweitjes voor een wat groter heitje! Alle bevers, welpen en scouts zullen op zaterdag 23 april de handen uit de mouwen steken, zodat zij een duit in het zakje kunnen doen.

Heitje voor een karweitje is een traditionele scouting activiteit en bestaat al sinds 1952. Scouting Geffen heeft deze activiteit ook al sinds jaar en dag op de agenda staan. Tijdens heitje voor een karweitje leren jeugdleden dat geld niet gewoon uit de portemonnee van hun ouders komt, maar dat er uiteindelijk ook voor gewerkt moet worden. Met het verdiende geld worden leuke bijeenkomsten, overnachtingen en kampen gehouden. En kunnen we als Scouting Geffen onze contributie laag houden.
Ze willen daarom de inwoners van Geffen dan ook vragen om op deze dag hier rekening mee te houden en wat leuke klusjes voor de leden op te sparen. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het weg brengen van lege flessen, de hond uitlaten, vissen voeren of een stoepje vegen. Zoals gezegd vindt de actie dit jaar plaats op 23 april. Alle leden zijn herkenbaar aan het scouting uniform. Ze komen tussen 10:00 en 16:00 uur langs de deuren. Namens alle leden, leiding en bestuur alvast bedankt voor uw medewerking en gulle giften!

Foto's:


0