22 april 2016

Succesvol springtoernooi in Geffen

GEFFEN – GVG heeft samen met turnvereniging Sine-Cura, Sportief en Turnoss Het Springtoernooi georganiseerd. In Sporthal De Geer in Geffen kwamen zondag 17 april zo’n 130 turnsters en turners van die verenigingen mee. GVG-leden behaalden verschillende ereplaatsen.

Alle deelnemers moesten 3 onderdelen in groepsverband turnen, namelijk trampoline, kast met plankoline en lange mat. Na vele weken van hard oefenen nam GVG deel met maar liefst elf groepen. Zelfs de jonge leden van pas 5 en 6 jaar oud en kinderen die net een aantal weken lid zijn van de turnvereniging, hadden het lef om aan deze wedstrijd mee te doen.
Het toernooi startte om 09.00 uur met de wedstrijd voor 7-8 jarigen. Na de prijsuitreiking van deze leeftijdscategorie startten de 5-6, 9-10 jarigen en 11+ . Het publiek genoot zichtbaar van onder andere handstanden, losse rollen, arabier van de kast, koprol over de kast, salto’s en ook de bijzonder moeilijke combinatie sprongen van de kinderen van 11 jaar en ouder.
Natuurlijk werden, zoals bij iedere turnwedstrijd, ook de podiumplaatsen bekend gemaakt met daarbij een mooie beker en iedere deelnemer kreeg een medaille.
Podiumplaatsen
De podiumplaatsen voor GVG: 5-6 jarigen. 2e plaats voor Evi van Heesch, Isa van Wanrooij, Lonne Ketelaars, Marlin van den Elzen en Tess van Grinsven. 7-8 jarigen: 1e plaats voor Donna van Wanrooij, Fenna vd Doelen, Iris Versteegen, Tess Welten en Vera van Uden. 3e plaats voor Lucy Lepoutre, Lotte van de Put en Lola Schoones.