09 mei 2016

Wereldrecord duurvissen in Vinkel voor het goede doel

Zondagavond 8 mei jl. om 19.00 uur zijn vrienden van het karperteam Slothoeve, met het ludiek aanreiken van het eerste aas, officieel van start gegaan met de uitdaging om het bestaande record aan flarden te vissen. Zeven dagen (dag en nacht zonder te slapen) steeds drie uur met een kwartier pauze zullen ze aan de oever van de Vinkelse vijver zitten te turen naar hun dobbertje.

In totaal moeten er 168 uur worden gevist en minimaal één van de zeven deelnemers moet op het einde van de poging nog aan het vissen zijn. Stichting “Vrienden van Jeroen Bosch”, die gelden verzamelen voor onderzoekmethoden naar prostaatkanker hebben aan de vijver het symbolische startschot gegeven voor de record poging

Plaats van handeling is de Slothoeve vijver van de familie Savelkouls, aan de Brugstraat in Vinkel. De recordpoging zal op 1e Pinksterdag(19.00 uur) feestelijk haar afsluiting vieren. Op dat moment zal het uiteindelijk opbrengstbedrag voor het goede doel worden bekend gemaakt.

Het goede doel loopt, naast de sportieve uitdaging, als een dikke rode draad door het geheel. Er worden verschillende wedstrijden met het team samen georganiseerd waar je aan deel kunt nemen, puur voor het goede doel. Het prijzenpakket komt geheel van sponsoren.

 

Voor de bezoekers is er op het wedstrijdterrein de mogelijkheid om hun giften te storten in de zogenaamde donatie box. Deze wordt elke dag geleegd en gestort. Ook is er een loterij met leuke dagprijzen en een week prijs waar je loten voor kunt kopen.

Foto’s: Ad Leeyen