23 januari 2017

‘Kwis da wel’ wint Geffense Kwis 2016

GEFFEN – De winnaar van de 5de editie van de Geffense Kwis is geworden de groep ‘Kwis da wel’. Zij versloegen 79 teams die allen gestreden hebben voor die fel begeerde eerste plaats.

In de top 10 van de 5de editie zaten zo als gewoonlijk een aantal teams die we bijna elk jaar wel in de hoogste regionen terugvinden. Maar heel verrassend zijn er dit jaar ook een aantal nieuwkomers bij gekomen. De eerste plaats door team ‘Kwis da wel’ (Ans de Poot en consorten) en de tweede plaats team ‘Kwis’t’ (Arjen van Vugt) zijn daar goede voorbeelden van. De 3de, 4de, 5de en 6de plaats werden ingenomen door familieteams. Rontelum de Rompot, familie Verhagen, Over ’t spoor, en Wij zijn goed bij (veld). ‘Bram en consorten’ en ‘Speltip 18 niet alles is bluf’ zijn oude vertrouwde deelnemers in de top 10. Het team ‘Van alles wat in de Vlijmdstraat’ steeg met stip van de 27ste naar de 9de plek. De 10de plaats werd ingenomen door CV ‘Kreg nou wa’.

Slagroomtaart

De prijsuitreiking was van begin tot eind een boeiende avond. Zo werd er een taart uitgereikt aan team “kwistut” voor de leukste ludieke verjaardagskaart die precies op de 30ste op de mat viel bij de organisatie. Ook kon men op 10 vlaggen die genomineerd waren, een stem uitbrengen voor de mooiste vlag van Geffen. Team ‘Ons Verzetje’ ging met deze eer strijken. Ook zij kregen een heerlijke slagroomtaart mee naar huis. We gaan onze ogen nu richten op 12 februari, dan gaat de nummer 1 team “Kwis da wel” een gooi doen in de Over-all quiz die het Brabants Dagblad organiseert voor de winnaars van alle quizzen in de regio. Veel succes gewenst team ‘Kwis da wel!’ En voor komend jaar, ga lekker genieten van jullie status als aller slimsten van heel Geffen!