Snèrtonderscheiding voor Noud Sommers, Stefan van den Hanenberg Snèrtmènneke van 2017

Snèrtonderscheiding voor Noud Sommers
Waoterrijk – Noud Sommers kreeg gisteren uit handen van Prins John d’n Derde de belangrijkste onderscheiding van het Waoterrijk uitgereikt. De uitreiking vond volgens de traditie plaats tijdens het Snèrtbal, dat geldt als openingsbal van het Waoterrijkse carnaval. De Snèrtonderscheiding wordt toegekend door het Ministerie van Algemene Zaoken van de Stichting Carnavalsorganisatie Nuland aan personen met een enorme verdienste, toewijding en trouw aan ‘t Waoterrijk in z’n geheel of het carnavalsgebeuren in het bijzonder.
“Tot enkele jaren gelden was Noud de Minister van Optocht van ’t Waoterrijk. Maar ook sinds hij die functie heeft neergelegd, blijft hij op allerlei manieren actief in de organisatie van de optocht. Daarnaast brengt Noud al jaren het Logbuukske rond, hielp hij mee met de bouw van het Droogdok, de Waoterrijkse bouwhal, en staat deze door zijn groene vingers aan een mooie groenwal die netjes door hem wordt bijgehouden. Als lid van de Mutsen deed hij ook jaren mee aan de Brulboei, de Waoterrijkse pronkzitting, en aan het Krakend Concert. In 2011 zette hij zich mede in voor de viering van het 44 jarig jubileum, waarbij zijn focus al snel op de geschiedenis van ’t Waoterrijkse carnaval kwam te liggen, wat niet vreemd is gezien het feit dat hij tevens een enthousiast lid is van Heemkundewerkgroep Nuwelant. Maar bovenal is Noud iemand met een echt blauw-geel hart, een stille kracht die altijd voor je klaar staat en daarom deze Snertonderscheiding meer dan verdient.” aldus veurzitter Johan van den Hanenberg.
Na afloop van de uitreiking volgde de traditionele onthulling van Janus de Zeebonk en was er natuurlijk snert in overvloed. Het carnavalsfeest barstte in alle hevigheid los met de top cover band Millstreet, DJ Stan en Hofkapel de Waoterbloazers.

Stefan van den Hanenberg Snèrtmènneke van 2017
Waoterrijk -Ook dit jaar was ’t Snèrtbal weer het toneel voor de verkiezing van ’t Snèrtvrouwke of –mènneke van ’t Jaor. De kookkunstenaars Maaike Fransen, Jan van Lee en Stefan van den Hanenberg, deden allen een gooi naar deze prestigieuze titel.
Ieder van hen maakte 10 liter heerlijke snert naar eigen recept, welke tijdens ’t openingsbal van ’t Waoterrijkse carnaval werd geserveerd. Er werd door de vele gasten gretig geproefd en gestemd. Uiteindelijk ging Stefan van den Hanenberg met de eer aan de haal en mag zich heel 2017 Snèrtmènneke van ’t Jaor noemen. Zijn snert kreeg de meeste stemmen. Uit handen van Prins John d’n Derde ontving Stefan een oorkonde en een mooie sjerp en hij wordt bovendien tijdens één van de carnavalsdagen door d’n Hoogheid getrakteerd op een heerlijk ontbijt.
“We zijn ongelofelijk blij en trots dat deze carnavalszotte Waoterrijkers hun spontane medewerking verleenden om de carnavalsvierders ook dit jaar weer van heerlijke huisgemaakte snert te voorzien”, aldus veurzitter Johan van den Hanenberg.
Marco Meulendijk maakte een aantal foto’s.
Het complete Waoterrijkse carnavalsprogramma is te vinden op www.waoterrijk.nl.

Foto's:


22222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS