10 september 2018

Zwengelfeest met een goed gevoel

GEFFEN – Sinds enkele jaren zetten Geffense verenigingen gezamenlijk een activiteit op. En met succes. Je versterkt elkaar, krijgt respect voor elkaars talenten en kwaliteiten en ook de publieke belangstelling groeit.

Het Zwengelfeest is een voorbeeld van ‘Samen maken we er meer van’. Op zondag 16 september zijn maar liefst vijf verenigingen betrokken bij dit festijn met gratis entree.
Goed Gevoel Geffen zet weer een fietstocht uit. Een tocht van ca. 40 km. met de inschrijving en start vanaf het kerkplein tussen 10.30 uur en 11.30 uur. Bij het Zwengelfeest bij de molen is er een loterij. De opbrengst van de fietstocht en de loterij is voor de Geffense opkikkertjes, aldus het comité.
Jeu de Boules Club Geffen is net als vorige jaren, present en nodigt de bezoekers uit om een balletje te gooien om en nabij de molenberg. Het Sint Jorisgilde demonstreert het laserschieten.
Nieuwkomer dit jaar is Imkerij EcoPoll van Robert en Nellie Schuurmans uit de Leiweg, die alles kunnen vertellen over het leven (en werken!) van bijen.

Muziek

De Pompzwengels openen het Zwengelfeest bij molen De Zeldenrust vanaf 13.00 uur. Gezellig aankomen dus, als je gefietst hebt. Daarna treden de gastkapellen ‘Böhmische Freunde’ uit Geldrop en Die Berger Musikanten’ uit Bergen (L) op.
Tijdens het Zwengelfeest zal Ricardo Caspers (trombonist, webmaster en bestuurslid) gehuldigd worden vanwege zijn zilveren lidmaatschap.
De Pompzwengels timmert aan de weg. Terwijl soortgelijke blaaskapellen kampen met vergrijzing in het ledenbestand of zelfs opheffing (Drie Donken Blaaskapel uit Den Dungen) zijn de Pompzwengels jong als nooit tevoren, muzikaal onderscheidend met Moravische en Böhmische muziek, actief en ondernemend. De onlangs opgerichte sympathisantenclub de ‘MuziekMaten’ is een succes geworden. Veel liefhebbers hebben een bijdrage toegezegd. Mede daardoor kunnen de muzikanten volgend jaar op het Lenteconcert (7 april 2019) hun nieuwe kleding presenteren. Verder viert het orkest in 2019 zijn 55-jarig bestaan.

De Pompzwengels

Foto's:


0