14 oktober 2018

Nulandia-trainer Marc van Delft

NULAND – De competitiestart valt Marc van Delft (48) wat tegen, maar verder heeft hij zijn draai al snel gevonden bij Nulandia. Hoog tijd dus om eens nader kennis te maken met de drukbezette kroegbaas en ervaren trainer van Nulandia 1. ,”Qua gezelligheid zit het wel goed”, zegt Van Delft.

Voetbal beheerst zo’n beetje het leven van Van Delft, zo blijkt. Naast Nulandia traint hij ook nog de JO15-3 van OJC, het elftal van zijn zoontje, en samen met Paul Beekmans de onder 19 van FC Den Bosch. Zijn agenda kent daardoor weinig gaten, maar je hoort de Rosmalenaar niet klagen. ,,Nee, zeker niet. Ik heb het er graag voor over. Op het veld staan met die gasten houd je ook jong”, zegt hij.
Van Delft kon zelf ook een aardig balletje trappen en verhuisde op zijn 16de naar FC Den Bosch, waar hij nooit doorbrak. Met Wilhelmina kende hij daarna mooie tijden in de hoofdklasse (toen nog het hoogste amateurniveau), later speelde hij nog voor Hertogstad, weer Wilhelmina en TGG. Vervolgens rolde hij bij de amateurs van FC Den Bosch het trainersvak in om later bij TGG, FC Engelen, Baardwijk en weer TGG aan het roer te staan. Na vijf seizoenen bij die laatste club, vond hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. Dat werd Nulandia. ,,Ik heb zelf gesolliciteerd, wilde graag bij een dorpsclub aan de slag. Hier is veel meer binding met de club dan in de stad, waar het verloop groot is”, weet Van Delft.

Kroeg in Rosmalen

Ook de sfeer bij een club is voor de ervaren oefenmeester belangrijk. “Bij Nulandia zijn veel vrijwilligers, komt redelijk wat volk kijken, is het druk in de kantine en klikt het persoonlijk goed met de mensen. Qua gezelligheid zit het ook wel goed, dat vind ik belangrijk.” En Van Delft kan het weten, in het dagelijks leven is hij uitbater van cafe ’t Verguld Hertje in Rosmalen. Vanwege zijn drukke schema staat hij zelf maar amper in de kroeg en zorgt hij vooral dat de zaken eromheen geregeld zijn.
Over de sfeer bij Nulandia dus geen zorgen, op het veld loopt het tot dusverre minder goed dan gehoopt. Het eerste competitieduel uit bij WEC werd nipt verloren (3-2), net als de thuiswedstrijd tegen Nijnsel (0-1). “WEC deed vorig seizoen lang mee om de titel, daar hadden we niet van hoeven verliezen. Tegen Nijnsel verloren we wél terecht, dat was een hele slechte wedstrijd”, analyseert Van Delft. 0 punten, dat valt tegen: de trainer heeft juist ook de ambitie om met Nulandia bovenin mee te draaien. De ruime bekeroverwinning op Ravenstein (5-1) van donderdag is wat dat betreft ook weer goed voor het vertrouwen. Zondag wacht Avesteyn, dat de eerste drie duels won. “Wij hebben een goede ploeg en kunnen en moeten beter dan we tot nu toe hebben laten zien”, verzekert Van Delft.

Programma Nulandia 1

14-10: Avesteyn – Nulandia
21-10: SCMH – Nulandia
28-10: Nulandia – Vorstenbossche Boys (mét wildkermis in de kantine)

Marc van Delft (r) schudt de hand van Nulandia-voorzitter Ad van de Meulenreek

Foto's:


0