21 januari 2019

Hans Hoeben geridderd in de Orde van Oranje Nassau.

Bericht van de Dorpsraad Geffen

Begin van dit jaar kregen wij, en vele andere in het dorp, een schokkend bericht. Hans bleek een ernstige en ongeneeslijke ziekte te hebben en wil zich volledig op zijn naasten richten. Hij treedt per direct af bij ons, maar ook bij het bestuur van Kom d’r in en het parochiebestuur. Vele mensen willen Hans een blijk van waardering geven voor al het werk dat Hans al die jaren belangeloos voor Geffen heeft gedaan. Er wordt besloten om Hans, na overleg met zijn familie, voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding. In slechts anderhalve week tijd wordt, mede met dank aan onze burgemeester, een lintje aangevraagd en toegekend.

Op zaterdag 19 januari zijn we met een kleine delegatie van onder andere WIK, parochiebestuur, burgemeester Buijs, aandachtswethouder Van der Schoot en dorpsraad naar het huis van Hans vertrokken. “Hij is net op en weet van niets, kom binnen, kom binnen.” nodigt Antoinette ons uit. De burgemeester stelt voor dat ze Hans toch even inlicht en even de tijd geeft. Binnen treffen we een duidelijk geëmotioneerde Hans aan.

Burgemeester Buijs neemt het woord en vertelt wat Hans voor Geffen heeft betekent en leest vervolgens de brief van de koning voor. De koning noemt Hans ‘van onschatbare waarde voor de leefbaarheid van het dorp Geffen’. Vervolgens wordt het lintje op de borst van Hans gespeld en volgt er een applaus en felicitaties.

Buiten is inmiddels fanfare WIK gearriveerd om Hans een serenade te brengen. Met een kop koffie in de hand geniet Hans zichtbaar van zijn ‘favoriete band’.

Wij zijn namens de dorpsraad zeer vereerd dat we op deze manier Hans een blijk van waardering kunnen geven. En zoals hij zelf al zei hadden ook wij hem dit lintje pas over twintig of dertig jaar uit willen reiken.

 

Foto's:


3