18 juni 2019

Verbouwing Van der Valk Hotel Nuland-’s-Hertogenbosch definitief van start

NULAND – In 1968 was Van der Valk Hotel Nuland-’s-Hertogenbosch het eerste hotel van Nederland dat Gerrit van der Valk opende. Nu, 50 jaar na de oprichting, zet zijn kleindochter Wendy van der Valk het gedachtegoed van haar opa voort en is van start gegaan met de grote verbouwing naar een modern en nog luxer hotel. Het doel van de verbouwing is het verblijf van de gast nog aangenamer maken.

Wendy: “De familie, maar ook ik, kijk met trots uit naar hoe het hotel wederom gaat bouwen aan “the new standard.” Voor onze familie is deze plek heel belangrijk. Hier is het allemaal begonnen. Mijn vader, ooms en tantes hebben hier gewoond en gewerkt en mijn oma Toos van der Valk is nog steeds zeer betrokken. Nog altijd komt hier veel familie.”
In 1952 vertrok Gerrit van der Valk naar Amerika, waar hij het motelconcept ontdekte. Dat moeten we ook in Nederland starten, vond hij. In 1968 werd Hotel Nuland-’s-Hertogenbosch geopend. Het was het eerste grote hotel van de familie. De andere Van der Valk vestigingen hadden namelijk nog geen kamers, maar bestonden alleen uit een restaurant.
Hotel Nuland-’s-Hertogenbosch speelt een belangrijke rol in de familiegeschiedenis. Het is een speciale plek voor alle generaties. Wendy legt uit: “Dit hotel is echt het hart van ons familiebedrijf. Hier is heel veel gebeurd. Mooie momenten, maar ook droevige. Zo heeft het hotel twee keer te maken gehad met brand, waardoor veel werd verwoest.” Na twee grote branden te hebben overleefd, groeide het hotel steeds meer uit tot een plek waar het de hotelgasten aan niks ontbrak.
Het hotel gaat van generatie op generatie verder en staat daarbij nooit stil. Het restaurant heeft een compleet nieuwe keuken gekregen, ook het terras is gerenoveerd net als 50 hotelkamers en alle zalen. Vorig jaar werd het benzinestation verplaatst naar de overkant van het hotel en openden we het casino. Nu volgt de tweede fase van de grote verbouwing.

De verbouwing

De verbouwing is reeds gestart met de realisatie van een tijdelijke pop-up locatie, genaamd: De Valk Next Door. Deze pop-up locatie is gesitueerd op de parkeerplaats aan de voorzijde van het hotel en zal vanaf augustus opengaan. In de pop-up locatie zal onder andere het restaurant, de keuken, bar, receptie en lobby komen. Daarnaast krijgt de voorzijde van De Valk Next Door een prachtig terras waar gasten heerlijk van een ontbijt, lunch of diner kunnen genieten. Het hotel zal in samenwerking met De Valk Next Door zal dagelijks geopend zijn en verwelkomt graag haar gasten vanaf begin augustus. Tot die tijd zijn er geen veranderingen.
Wendy: “We zijn niet het eerste hotel van Van der Valk dat gaat werken met een pop-up locatie. Na eerdere goede ervaringen nemen we de best practices mee naar deze locatie. Als je binnen bent, heb je niet eens door dat je in het pop-up gedeelte zit. Voor onze gasten hebben we echt overal aan gedacht, zodat de verbouwing zoveel mogelijk onopgemerkt blijft.”
Zowel van binnen als van buiten wordt het hotel aangepakt. Het krijgt een uiterlijk en uitstraling van een geweldig groot en luxe hotel. Het vernieuwde hotel wordt twee verdiepingen hoger en neemt afscheid van het puntvormige dak. Verder komen er extra hotelkamers en faciliteiten bij. Ook de zakelijke faciliteiten worden uitgebreid en klaar gemaakt voor de toekomst. Vergaderen op unieke en makkelijk bereikbare plaatsen door heel Nederland is vandaag de dag een must. Van der Valk Hotel Nuland – ’s-Hertogenbosch wil hier ook direct op inspelen. Op de eerste verdieping komt een congrescentrum met multifunctionele zalen, uitgerust met alle luxe en laatste technologische gadgets. Tevens wordt er een lift geplaatst waar zelfs auto’s mee naar binnen gereden kunnen worden. Op die manier kunnen de zalen voor meerdere doeleinden gebruikt worden.
Het hotel wil voor al haar gasten een ultieme totaalbeleving mogelijk maken.
De verbouwing zal via diverse online en offline kanalen te volgen zijn. Zo wil het hotel haar gasten en iedereen die hierin geïnteresseerd is, betrekken in deze enerverende tijd die komen gaat. Er komt een terugblik in het verleden en vervolgens wordt vooruitgeblikt naar de toekomst. De verwachting is dat de verbouwing tot eind 2020 gaat duren.