23 september 2019

Marcel de Weerd langer bij Nulandia

NULAND – Nulandia is het met Marcel de Weerd eens geworden over een langer verblijf bij de club. De hoofdtrainer van de dames blijft sowieso tot en met het seizoen 2020-2021 in Nuland en er is vanuit beide partijen ook een optie besproken voor nog een extra seizoen.

De technische commissie is tevreden over de Bossche coach, die ruime ervaring heeft in het damesvoetbal. Hij was eerder trainer van de dames van TGG en CHC. Bij die laatste club is hij zelf nog jaren doelman geweest. ,,De trainingsopkomst van twee keer per week is de afgelopen tijd gegroeid onder Marcel en we zien nu een prestatiegerichte instelling bij ons eerste dameselftal. Dat is alleen maar mooi om te zien”, zegt Rob van Nistelrooij, lid van de technische commissie (TC). Mart van Lokven, ook lid van de TC, vult aan: ,,De integratie van de dames in het mannenvoetbal was een belangrijk aandachtspunt vanuit Nulandia en Marcel heeft daar de afgelopen tijd een zeer positieve bijdrage aan geleverd.”

De Weerd is nu bezig aan zijn tweede seizoen. Dat doet hij niet alleen naar tevredenheid van de TC, maar ook van de voltallige damesselectie en staf. ,,Het is fantastisch dat Marcel langer blijft. We pakken er een borrel op”, zegt Nulandia-speelster Juul van den Hurk ook.

Nulandia VR1 start komende zondag de competitie in de vierde klasse tegen Prinses Irene 2. In de beker waren de dames al succesvol en haalden ze de volgende ronde door ruime zeges op Vianen Vooruit en Rhode/Van Stiphout Bouw. Nulandia VR2 komt uit in de zesde klasse en begint zondag aan de competitie met een wedstrijd tegen Ruwaard VR 1.

Marcel de Weerd

Foto's:


0