Vogeltentoonstelling Geffen

GEFFEN – Vogelvereniging Zang en Kleur uit Geffen houdt op zaterdag 16 en zondag 17 november een vogeltentoonstlling. Hieraan zijn de Oud-Maasdonkse Kampioenschappen verbonden en er is een grote verkoopklasse.

 

Aan deze bijzondere tentoonstelling wordt deelgenomen door leden van de VV De Nachtegaal uit Nuland, door verspreide leden uit Vinkel, Nuland en Geffen en door leden van Zang en Kleur Geffen.

Er zijn op de tentoonstelling ruim 300 tentoonstellingsvogels in allerlei soorten, vormen en kleurslagen te bewonderen. De aangesloten leden bieden ook vogels te koop aan in de daarvoor aanwezige grote verkoopklasse.

De vogels worden door erkende keurmeesters beoordeeld. Naast de aanwijzing van individuele kampioenen wordt ook een van de verenigingen aangewezen als kampioen.

De tentoonstelling is open op zaterdag 16-11 van 14.00 uur tot 19.30 uur en op zondag 17-11 van 10.00 uur tot 14.30 uur.

Op zaterdagavond zullen twee leden van vogelvereniging Zang en Kleur worden gehuldigd, Mark Verhagen omdat hij 40 jaar lid is van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers en Wim van Lokven omdat hij 25 jaar lid is van genoemde bond.

De entree is gratis. Er is een doorlopende tombola met prachtige prijzen en er zal ook een loterij plaatsvinden.

Foto's:


p