19 juli 2016

JEROEN BOSCH ZANDSCULPTUREN ROUTE GELANCEERD

OSS-GEFFEN –Half juli wordt er naast de zandsculptuur op het Zandsculpturen Festival Brabant, een heuse ‘Zandsculpturenroute’ gerealiseerd in Oss en omgeving. Meesterwerken geïnspireerd door Jeroen Bosch worden in verschillende formaten uitgebeeld in zand.

Jeroen Bosch
Jeroen Bosch is niet alleen in Brabant geboren, hij is zelfs geboren, getogen én overleden in zijn stad ‘s-Hertogenbosch. Dit jaar komt hij thuis en dat wordt goed gevierd. Niet alleen in Den Bosch maar in heel Brabant, dus ook in de gemeente Oss waar Jeroen Bosch zijn beroemdste werk ‘De Tuin der Lusten’ tot leven komt!

Bewonderaars kunnen fietsend, wandelend of met elk willekeurig ander transportmiddel de route afleggen en ondertussen genieten van al het moois en lekkers wat de regio te bieden heeft. Deelnemende locaties haken in op het thema, door bijvoorbeeld een ‘Jeroen Bosch arrangement’ of ‘Jeroen Bosch Menu’ aan te bieden.

In Geffen gaan de ontwerpers op woensdag 20 jullie op het parkeerterrein van kantoorcomplex de Florijn (voormalige Rabobank) aan de slag met het creëren van een “Geffense’ zandsculptuur.

Zandsculpturenroute
De lancering van de Zandsculpturenroute heeft wegens overweldigende interesse vanuit de regio, lichte vertraging opgelopen. Het aantal deelnemende ondernemers die een zandsculptuur op hun locatie willen adopteren, is veel groter dan verwacht. “

Na het draaien van de pilot vorig jaar is het aantal deelnemers dit jaar verdriedubbeld!” aldus Daniëlle van Tilburg van de organisatie van het Zandsculpturen Festival Brabant. “Daarnaast haken alle deelnemende locaties leuk aan met het ontwikkelen van leuke aanbiedingen en arrangementen, zoals bijvoorbeeld H32 die in samenwerking met Bierbrouwerij Oijen en het Zandsculpturen Festival een compleet arrangement gaan aanbieden”.

Dat alle partijen zo enthousiast zijn, resulteert in een voor u langere, veelzijdige route met van alles te doen in Oss en omgeving! Momenteel wordt er op verschillende locaties hard gewerkt om halverwege juli de volledige route te kunnen lanceren. De routekaart is vanaf de lancering gratis te downloaden en ook verkrijgbaar bij het VVV kantoor, het Zandsculpturenfestival onder de Sheddaken en natuurlijk bij de deelnemende locaties. Deelnemers kunnen vervolgens tot begin oktober genieten van de route en aan de hand van een stempelkaart kans maken op een mooie prijs.

www.zandsculpturenbrabant.nl

SAMSUNG CSC

Foto: Kunstenares aan het werk aan een willekeurige sculptuur

 

Foto's:


S