12 oktober 2016

Concert door het pianoduo Paul Komen en Nata Tsvereli

HEESWIJK – De pianisten Paul Komen en Nata Tsvereli zijn op dinsdag 18 oktober te gast op Kasteel Heeswijk. De Franse muziek voor piano vierhandig staat in dit concert centraal. Aanvang is om 20.00 uur in de Wapenzaal van het kasteel.

Een wereld vol dromerigheid, subtiliteit en een oneindig palet aan klankkleuren. Dat is de Franse muziek van rond 1900. Het grote romantische gebaar, dat vooral de Duitse muziek nog kenmerkte, kreeg met de ontwikkeling van het Franse impressionisme een tegenhanger. Een tegenhanger die zich kenmerkte door bescheidenheid en soberheid. Minder is meer, moet men hebben gedacht. Paul Komen en Nata Tsvereli weten als geen ander pianoduo de mooiste muzikale sferen te scheppen en de kleinste klankschakeringen uit de vleugel te halen.

De musici

Paul Komen en Nata Tsvereli zijn gerenommeerde pianisten met een grote staat van dienst. Ze traden veelvuldig als solist op met orkesten als het Philharmonisch Orkest van Sint-Petersburg en het Orkest van de Achttiende Eeuw en namen talloze cd’s op. Ze wonnen prijzen bij concoursen in binnen- en buitenland. Als duo worden ze geprezen vanwege hun doordachte interpretaties en hun perfecte samenspel. Beiden zijn als hoofdvakdocent verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

De muziek

Het Franse impressionisme is Paul Komen en Nata Tsvereli op het lijf geschreven. Als geen ander pianoduo weethet stel de kleinste nuances en de mooiste kleurtjes uit Debussy’s Six Épigraphes Antiques en Ravels Ma Mère l’Oye en Rapsodie Espagnole te halen. Het duo vult de wapenzaal verder met de Dolly Suite van Fauré en Sonate pour Piano à Quatre-Mains van Poulenc. Reserveren: via kasteelconcertenheeswijk@gmail.com – Entree: € 25 pp incl. consumptiebon en programmaboekje

Foto's:


0