13 juni 2017

De 2e editie Bike My Day:“Puur voor het goede doel”

Zaterdag 17 juni start van 400 liefdadige kilometers op een nieuw parcours

GEFFEN-BERNHEZE – Zaterdag 17 juni 2017 gaat de tweede editie van de wielertoertocht ‘Bike my Day’ van start. Een tocht waarbij deelnemers zich als team inschrijven om in estafettevorm een groot aantal kilometers afleggen. Twee doelen: de sportieve prestatie van de deelnemers en geld ophalen voor Villa Joep! Een sportieve strijd tussen de teams, met één gezamenlijke strijd tegen kinderkanker. Geld genereren voor de medemens.

Geffenaar Johan van Herpen is vanaf het eerst uur (1998) lid van Lions Bernheze. De Lions hebben voor het tweede jaar de organisatie op zich genomen het sportieve evenement dat geheel in het teken staat voor het goede doel, Villa Joep. Villa Joep is een stichting die zich inzet voor kinderen die worden overvallen met de ziekte Neuroblastoom. Een ziekte waarbij 80% van de kinderen helaas komt te overlijden. Deze bijna nog niet te genezen kankersoort, komt voor bij kinderen van 1 tot 6 jaar. De ziekte openbaart zich zomaar uit het niets. Het kan zich op verschillende manieren openbaren van een eenvoudige oorpijn tot een hevige buikpijn.

Vorig jaar werd met groot succes de allereerste ‘Bike My Day’ verreden wat resulteerde in een enorm groot succes! Afgelopen jaar reed Piet Bosch uit Geffen en lid van de TC “De Windmolens” ook mee, helaas is Piet in april overleden aan kanker. Piet was vorig jaar de teamcaptain van de 5 mans formatie die voor Villa Joep op die spetterende sportieve dag ruim drieduizend euro bij elkaar trapte.

Alle teams bij elkaar droegen op het einde van die dag een cheque over aan Villa Joep van maar liefst 52 duizend euro. Johan heeft een compleet nieuwe ploeg aan de startstreep weten te brengen. De teamcaptain is dit jaar René Prince, oud-voorzitter van wielerclub “De Windmolens” uit Geffen.
Het team presenteert zich weer op de website van www.bikemyday.nl met team naam TC “De Windmolens” Piet Bosch uit Geffen. Steunt u Johan en zijn team, met daarin Villa Joep in het bijzonder, ook nu weer.

“Geld, veel geld… Er is veel geld nodig voor het broodnodige onderzoek. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen”, aldus Johan. Een zo groot mogelijke opbrengst, dat is de uiteindelijk doelstelling achter de sportieve uitdaging. Neem daarom even de tijd om hun korte motivatie te lezen en u eventueel open te stellen voor een sponsorbedrag. Samen sterk. Op de dag zelf is er vooral veel spektakel en de moeite waard om even langs te komen bij het startpunt van deze editie: Hotel Restaurant “De Leijgraaf” in Heeswijk-Dinther waar u van harte welkom bent. Uw bijdrage maakt het mogelijk om deze vreselijke ziekte te bestrijden, doet u mee a.u.b.

Elk team, ook wij, heeft een minimaal streefbedrag van vijfhonderd euro dat bijeen gebracht moet worden. Wij met zen vijven maken zeker die 400 kilometertjes vol, daar gaan we voor. Supporters, familie, vrienden, collega’s of wie dan ook mogen en kunnen ons aanmoedigen en daarnaast hun financiële steentje bijdragen aan dit mooie doel. We weten allemaal, hoe broodnodig het is”, aldus een van de bikers. Alle belangrijke informatie over de wedstrijd, deelname, sponsoring en dergelijke is te lezen op de website van dit evenement: www.bikemyday.nl

Foto's:


I