02 januari 2018

Oranje Fonds ondersteunt Project Zorgsaam

VINKEL – Na jaren van voorbereiding is eindelijk het startsein gegeven om in woonwijk ’t Soperse Bos in Vinkel een gemeenschapshuis te realiseren. Het Oranje Fonds stelt 5000 euro beschikbaar voor project Zorgsaam in Vinkel.

Met behulp van een groot aantal vrijwilligers zal in het voorjaar van 2018 worden gestart met de bouwwerkzaamheden. Het wordt een gebouwtje van ca. 55 m2, waar bewoners van de wijk elkaar kunnen ontmoeten, maar waar ook allerlei activiteiten voor de bewoners georganiseerd zullen gaan worden.
De subsidieaanvraag is door het Oranje Fonds gehonoreerd omdat het project geheel binnen de kernwaarden van deze organisatie past. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het Oranje Fonds met 31 miljoen euro zo’n 9300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. ondersteund door de Nationale Postcodeloterij, de Lotto en door vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.