05 april 2022

Donki Sjot snoept puntje weg van koploper

DEN DUNGEN – Zaterdag 2 april , de mannen van Donki Sjot, reisden af naar de ‘volleybal hoofdstad’ van Nederland genaamd Sliedrecht. Een belangrijke pot voor de mannen van Sliedrecht H2 aangezien ze bij een overwinning kampioen kunnen worden. Onze instructie van coach Johan van Zelderen was dan ook simpel, lekker vrijuit spelen.

Nadat de mannen van Donki Sjot de toon hadden gezet bij het inslaan kon de wedstrijd van start gaan. Donki Sjot begon met op de spelverdeling Joël Kling, op het midden club legende Dirk van de Ven en vaste waarde Martijn van Rosmalen en tot slot op de passerloper positie Sven Smits en Axel van Baars. Set 1 ging prima van start. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. De mannen van Donki Sjot moesten wel even wennen aan de grootte van sporthal de Basis maar kwam prima mee. Aan beide kanten werden er mooie acties gemaakt en met name een sterk spelende Axel van Baars wist de bal telkens aan de juiste kant van het veld te plaatsen.
Helaas werd door de vele service fouten deze set afgegeven en resulteerde dat in een verlies van 25-21.

In set 2 is het de mannen van Donki Sjot duidelijk gemaakt dat we zonder de service fouten niet veel onder deden van de koploper. Dit gaf ons de drive om voort te borduren op de strijdlust van de eerste set. Ditmaal winnen we de set met 25-21, helaas viel sterk spelende Axel van Baars het laatste punt uit met een blessure aan zijn enkel. In set 3 waren we hier nog van ontdaan en gingen er vrij kansloos af. Door een relatief foutloos spelende Sliedrecht sport eindigde set 3 met een verlies van 25-17. Set 4 met inmiddels diverse wisselspelers in het veld wisten de mannen van Donki Sjot het tij weer te keren. Door de fouten weer laag te houden resulteerde deze set in een setwinst van 25-21. 2-2 in sets nu. Set 5… Laten we hier kort maar krachtig over zijn. Sliedrecht prima gespeeld, 15-5.
Aanstaande zaterdag is alweer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Komt dat zien, komt dat zien…