04 april 2022

Krabberklets 2022

DEN DUNGEN – Deze editie van Krabberklets ging van wel of niet naar een volmondig wel. Twee jaar waren verstreken zonder dat het evenement kon plaatsvinden, maar nu waren er geen beperkingen meer. In korte tijd moesten de Tonpraters hun verhaal, hun outfit en muziek op orde krijgen. Belangrijker nog was om het hele verhaal (bijna) van buiten te leren. Het papier op de ton, dient als geheugensteun wanneer de tonprater zeker wil zijn dat zijn grap goed uitgesproken en getimed wordt.

De zaal werd weer sfeervol aangekleed, geluid en video zorgvuldig aangesloten en getest en toen was de zaal bij Boer Goosens weer bijna ouderwets gevuld. Het publiek was benieuwd naar de grappen en grollen van de Krabberkletsers. Lieke Leijten als Barbie, Leon School als Ben Weduwnaar, Willem Verhoeven als Willemke Zever, Huub Goossens als Bertje Beef en Sjors vd. Aa als Hein Chagrijn. Op donderdag zat de zaal met een kleine honderd mensen redelijk vol en konden de kletsers aan de slag. Aan het einde van de avond was het publiek duidelijk in zijn oordeel Hein Chagrijn (Sjors vd Aa) was de leukste.

Op vrijdag wist routinier Huub Goossens als Bertje Beef het publiek volop te laten lachen. Op zaterdag kwam Hein Chagrijn ijzersterk terug en na een aantal gierende uithalen in de zaal was het duidelijk dat hij als overall-winnaar gehuldigd kon worden. Een vlotte editie met zeker dank aan presentator Joop Donkers, die diverse oudprinsen en artiesten als Nie te Houwe + Ben Kok in het programma haalde. Een leuke support-act van Diana en Sharon en twee oud-tonpraatsters Annelies v. Ingen en Roos vd Westelaken die samen het gat opvulden dat door uitval was ontstaan. Al met al een geslaagde editie, die volop reden gaf om optimistisch vooruit te kijken naar de mogelijkheden voor Krabberklets 2023.

Foto's:


0