05 april 2022

Muzikaal het voorjaar in met TOG

BERLICUM – Na de zoveelste coronapauze zijn de muzikanten van muziekvereniging TOG afgelopen januari weer van start gegaan met repeteren. Er zijn ook al twee concerten in het vooruitzicht, allebei op zondag 10 april. In de ochtend gaat een groep jeugdleden naar Theater Markant in Uden om samen met anderen uit de regio een muzikale dag te beleven en die af te sluiten met een concert. Daarnaast geeft het harmonieorkest om 14.30 uur een lenteconcert in Den Durpsherd in Berlicum.

De muziekvereniging heeft de afgelopen 2 jaar vaak stil gelegen. Samen muziek maken was maar heel beperkt mogelijk, theaters en concertzalen waren gesloten en als er wel gerepeteerd mocht worden, moest dit op onderlinge afstand. Voorzitter Peter de Groot blikt nu weer vooruit: “We waren heel blij dat we weer konden repeteren vanaf 19 januari. Eindelijk weer contact met je medemuzikanten en samen muziek maken. Inmiddels zijn we ook weer mooie concerten en leuke activiteiten aan het plannen. Dat is uiteindelijk toch waar je het voor doet. Iedereen die hiervan op de hoogte wil blijven, kan de agenda zien op onze website. Het is fijn voor het dorp dat we weer te horen en te zien kunnen zijn!”

Op 10 april doen jeugdleden van TOG mee met het Jumbo Jeugd Muziekfestival, al jaren een begrip in de regio Veghel. Tijdens die dag zijn er allerlei leuke workshops en de dag wordt afgesloten met een concert door alle jeugdmuzikanten. Dit eindconcert is in Theater Markant in Uden en begint om 15.30 uur. Informatie over de kaartverkoop volgt later via de website van het theater.

Toegankelijk en fris is de sfeer van de muziek die het harmonieorkest van TOG ten gehore zal brengen tijdens het lenteconcert op zondagmiddag 10 april. U kunt luisteren naar muziek van onder meer Shostakovich, de soundtrack van de film Braveheart en een bijzondere mars van Percy Grainger. Het concert vindt plaats in Den Durpsherd, om 14.30 uur en is gratis toegankelijk. Volg de activiteiten van muziekvereniging TOG op Instagram, Facebook of via de website Muziekverenigingtog.nl.

Foto's:


0